Scena

Na 25. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu bit će prikazano pet hrvatskih filmova

Na 25. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj, koji se ove godine održava od 3. do 8. studenog, u raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim programima bit će prikazano pet hrvatskih filmova


Dugometražni igrani filmovi ‘Imena Višnje’ redatelja Branka Schmidta i višestruko nagrađivani ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića, koji je u kinima dosad pogledalo više od 40 tisuća gledatelja, prikazat će se u natjecateljskom programu.

Još tri domaća naslova, odnosno tri manjinske koprodukcije, prikazat će se u ostalim nenatjecateljskim programima festivala, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film ‘Cure – Život druge’ redateljice Andree Štake prikazuje se u programu ‘Spectrum’, ‘Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa’ redatelja Nikole Vukčevića u programu ‘National hits’, a ‘Naša svakodnevna priča’ redateljice Ines Tanović u programu ‘Focus’.

Festival u Cottbusu osnovan je 1991. i jedna je od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu.


 

Tekst: tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close