KulturaIzdvojeno

Muzej Like Gospić prikuplja stare lutke za izložbu o odrastanju u Lici 20. stoljeća

Muzej Like Gospić poziva građane Like da daruju ili posude stare lutke iz obiteljskih riznica za potrebe organizacije izložbe pod naslovom „Lutka prije barbike; pogled na odrastanje u Lici 20. stoljeća“.


Cilj izložbe je prezentirati kulturnu povijest djetinjstva i odrastanja u Lici tijekom 20. stoljeća. Pripremni radovi za izložbu zahtijevaju nabavku predmeta (lutki) i svjedočanstava kazivača čije priče bi pridonijele boljem uvidu u način života koji je izgradio našu svakodnevnicu, a koji nam ubrzano nestaje ili je već nestao.

U tu svrhu, Muzej Like Gospić ovim putem želi uputiti poziv građanima Like na posudbu ili darovanje:

– Drvenih, slamnatih, gumenih ili porculanskih lutki u bilo kakvom stanju očuvanosti, lokalne ili strane, te domaće ili industrijske proizvodnje
– Fotografije iz 30 – tih do 80 – tih godina s prikazanim dječjim lutkama
– Dodatni inventar (odjeća, kućice za lutke) koji je služio za igru s lutkama ili održavanje istih
– Moli se kratak informativni razgovor s vlasnicima lutki radi utvrđivanja porijekla i povijesti predmeta, kako bi se što bolje odredio njihov kontekst.

Predmete se može osobno dostaviti u Muzej, ili pozvati djelatnike Muzeja da ih dođu preuzeti. Predmete je moguće privremeno posuditi za vrijeme trajanja izložbe ili trajno darovati na pohranu u stalne zbirke muzeja.

Mole se svi zainteresirani za suradnju da se jave na kontakt u Muzej do rujna.

Kontakt:

Muzej Like Gospić
Dr. Franje Tuđman 3, 53000 Gospić, [email protected], +385 53 572 051
Tara Pivac Krpanić, [email protected], +385 (0)95 22 44 605Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close