VijestiScena

Muzej hrvatskog vatrogastva poziva na Noć muzeja

Muzej hrvatskog vatrogastva je pripremio bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se održati u petak 1. veljače 2019. godine.


Glavno događanja je otvaranje izložbe “Karikaturom protiv požara” poznatog karikaturista i dugogodišnjeg suradnika „Vatrogasnog vjesnika“, gospodina Damira Novaka. Kroz karikaturu, autor prikazuje svoje viđenje trenutnog stanja u vatrogastvu te prati utjecaj političkih odluka na običnog, „malog“ vatrogasca.

U sklopu izložbe, Damir Novak će održati radionicu izrade karikatura za najmlađe. Polaznici radionice će tako naučiti osnove crtanja karikatura, a svoje radove će moći izložiti na panoima u Muzeju.

Posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, s novim vitrinama u kojima su smještene mlaznice i ostale vatrogasne armature, a široj javnosti će biti predstavljeno odlikovanje Začastni član – najviše odlikovanje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, koje je Muzej nabavio krajem 2018. godine.

Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca.

Dođite i uživajte u hrvatskoj vatrogasnoj povijesti!, poručuju iz Muzeja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Muzej hrvatskog vatrogastva / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close