Kolumne

Muško – ženski odnosi: Muško-žensko prijateljstvo? Da, ako ćemo kasnije pod plahte

Muškarci ne vjeruju u muško-ženska prijateljstva, to je dokazano i provjereno. Ima onih koji tako ne misle, ali oni su u takvoj manjini da se i ne broje. Žene, pak, s druge strane vjeruju u to, međutim kada žele iskoristiti prijateljstvo, onda odjednom ne vjeruju.

Postavila sam jednostavan upit jednom; postoji li muško-žensko prijateljstvo muškoj populaciji. Dobila sam odgovor: teško, kad-tad se mora dogoditi neka kemija. Postoji valjda ta neka kemija kada nam je fora prekoračiti prijateljsku crtu i vidjeti kako je to kada se ‘spetljamo’ s prijateljem/icom. No, iako nam je to isto tako fora, na kraju nije fora jer tog prijateljstva nakon izvjesnog vremena nema. Ili nađemo nekog drugog, pa frend više nije zanimljiv, ili shvatimo da to nije to pa se udaljimo od njega kao da je dobio kugu ili pak vam se sve svodi na to da dođete u situaciju kava+stan.
Jer da, baš je taj frednd tako prokleto zgodan, ali nam je prijatelj pa si onda mislimo u sebi: prokleta ta koja ga je spetljala i onda sasipamo drvlje i kamenje po njoj da ne valja, a zapravo smo ljubomorne. Muškarci su malo drugačiji, oni odmjeravaju neprimjetno, pa kada dobiju priliku idu na sve ili ništa. Kao da je sezona lova upravo proglašena…

Postoji nekoliko teorija zašto je prijateljstvo s povlasticama dobro.

1. Prijatelji ste pa se najbolje razumijete i poznajete, što ne mora biti u slučaju pod plahtama. Ali komunikacija bi vam trebala biti lakša.

2. Ako ste prijatelji i tako funkcionirate, nađete u međuvremenu drugog, pa s njim prekinete, i ako imate sreće možete se ponovno vratiti prijatelju (osim ako vam niti u tom međuvremenu nije bio ‘prijatelj’).

3. Jer je jednostavno prijatelj.

Moram reći, a vjerujte mi da je tako, nama ženama te zavrzlame teško padaju. Zašto? Zato jer smo fakat komplicirane i mi moramo i iz toga iskomplicirati sve što se iskomplicirati da. Umjesto da budemo kao muškarci ili je ili nije (pametniji su), mi si mislimo kako će se on osjećati, pa mi, pa što ako se naljuti, ako ne ispadne dobro… Samo si nepotrebnu buku stvaramo. Ženo, ako si već u startu postavljaš toliko pitanja, onda bolje nemoj ulaziti u takvo što jer muškarci stvarno nemaju strpljenja i to je tako. Amen.

Prva teza i drži i ne drži vodu. U redu, bolje se poznajete, no baš bi vam zato i trebalo biti neugodno, jer nakon svega što znate jedno o drugome, još morate znati i kakvi ste i što želite u krevetu. <Akward…
Druga teza, najčešće se vraćamo tom prijatelju, ali i česti su slučajevi da je taj prijatelj posluživao u vezi iz raznih razloga.
I treće, a Bože moj, prijatelj je uvijek na raspolaganju, uvijek pomaže u nevolji, pa kada vas uhvati kriza, a tko će tu drugi priskočiti u pomoć nego on.

Zvuči čudno da, i meni je dok sam ovo pisala, no naučite nešto od muškaraca. Njima je jednostavno (ali ne uvijek), kod njih je prijateljstvo s povlasticama lifestyle i svaki drugi ima takvu prijateljicu, i nema u tome ništa loše. A u najboljim slučajevima, ostat ćete si dobri za vijeke vjekova. I tu nema rasprave, ili da ili ne. Ajde, nemojte reći da nemate nekog frenda kojem bi rado pokazale tu prekrasnu posteljinu koju ste baš nedavno kupile.


Tekst: Andrea Brkić

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close