Zdravlje

I muškarci mogu doživjeti višestruke orgazme

Nakon orgazma – u većini slučajeva – vašem tijelu je potrebno barem 20 minuta kako bi se dovoljno oporavilo da biste ponovno mogli oživjeti orgazam.


Taj period oporavka može trajati čak i sat vremena, a postaje sve duži kako starite.

Znanstvenici ne mogu sa sigurnošću reći zašto muškarci imaju ugrađen taj period pauze između orgazama, no vrlo vjerojatno je povezan s prolaktinom, hormonom koji je zaslužan za seksualno uzbuđenje. Nakon što ejakulirate razina prolaktina je na vrhuncu.

(Žene nemaju isti period oporavka nakon orgazma, te je zbog toga moguće da skoro polovina žena ima sposobnost doživljavanje višestrukih orgazama.)

Prema Wibowovoj studiji, muški višestruki orgazmi su oni koji muškarac doživi više od jedanput u periodu od 20 minuta. To može značiti da je vaš period oporavka vrlo kratak ili da ga potpuno preskočite.

Višestruki orgazmi mogu svaki put biti popraćeni ejakulacijom – ili ne moraju. Tako je: možete doživjeti orgazam bez ejakulacije.

Neki muškarci dožive vrhunac nekoliko puta tijekom odnosa, no samo jednom ejakuliraju, kaže Wibowo. Do ejakulacije može doći prilikom prvog orgazma, zadnjeg ili nekog između.

Iako može zvučati ludo ako se niste susreli s time, orgazam bez izbacivanja sjemena može biti jednako, ako ne i više intenzivan od uobičajenog orgazma, tvrdi Wibowo na temelju iskaza onih koji su doživjeli obje verzije.

Iako je većina muškaraca fizički sposobna doživjeti višestruki orgazam, to je i dalje vrlo rijetka pojava. Znanstvenici tek trebaju otkriti formulu koja garantira uspjeh.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close