VijestiZdravlje

I muškarci imaju svoj “PMS”

Ženama se često predbacuje kako su robovi svog menstrualnog ciklusa koji im diktira raspoloženje, a to najčešće izgovaraju muškarci, piše express.hr


No, kako se čini, sasvim neutemeljeno, tvrde znanstvenici. Naime, oni su otkrili kako su i pripadnici jačeg spola također pod velikim utjecajem hormona. Samo, za razliku od žena, oni prođu kroz cijeli svoj ciklus u samo jednom danu, svakog dana svog života.

Evo kako on izgleda:

Jutarnji dio ciklusa – nastup testosterona

Kad se muškarac ujutro probudi, njegov je testosteron na samom vrhuncu, što ga čini punim energije, fokusiran je, druželjubiv, natjecateljski raspoložen i spreman za brzu reakciju. Testosteron ga također čini sklonim ljutnji, što znači da sve što ih inače smeta ujutro im predstavlja najveću moguću provokaciju. Osim toga, sav taj testosteron koji preplavljuje njegovo tijelo pokreće i libido, što objašnjava zašto muškarci misle da je seks ujutro odlična ideja, bez obzira na jutarnji zadah ili činjenicu da partnerica ništa ne vidi, ne čuje ni ne govori dok nije popila kavu. Seks je jedina takva “timska aktivnost” za koju je raspoložen, upravo zbog visokog hormona koji ga tjera na individualne aktivnosti.

Više na express.hr

 


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close