Primorsko-goranska županija

Muškarac iz Rijeke nije imao propusnicu pa se skrivao u prtljažniku

NIJE USPJELO

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izrazio je u petak zadovoljstvo stabilnom situacijom u županiji vezano za zarazu koronavirusom, najavivši kao mogućnost okrupnjavanje područja kojima bi se građani mogli kretati bez propusnica, pa i za cijeli prostor županije.


Na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite Komadina je istaknuo kako se situacija u županiji kreće u dobrom smjeru, peti dan zaredom nije potvrđen nijedan novi slučaj.

Istaknuo je kako se stoga može početi razgovarati o ublažavanju epidemioloških mjera poput ograničenja kretanja, čak i za cijeli prostor županije.

Vezano za najave mogućeg popuštanja mjera po raznim područjima u državi, ovisno o situaciji s razvojem epidemije, ustvrdio je kako se u tome ne bi trebalo voditi pravilom da se “konvoj kreće brzinom najsporijeg broda”, već bi mjere decentraliziirano trebalo brže popuštati.

Komadina je izrazio nezadovoljstvo odnosom državnih tijela prema bolničkom sustavu, istaknuvši da KBC Rijeka s državne razine dobija financijska sredstva, ali u isto vrijeme županijska specijalna bolnica Thalassotherapija u Crikvenici nije dobila ni kunu.

Državna razina očito ne smatra da se crikvenička bolnica bavi koronavirsuom, kazao je i napomenuo kako ta bolnica skrbi o zaraženima s lakšim simptomima koji prođu sve preglede na hitnom traktu riječkoga KBC-a, te mora biti uvrštena u bolnički sustav.

Pojačane mjere u domovima za socijalnu skrb, posebno onima za starije

Glavni epidemiolog županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević najavio je da će kroz nekoliko dana u domovima socijalne skrbi, posebno onima koji brinu za starije i nemoćne, biti uvedene pojačane mjere.

Među tim mjerama su zabrana posjeta, dostave različitih predmeta izvana i izlazaka iz domova onima koji se mogu nesmetano kretati. Tu je i pojačano testiranje korisnika i zaposlenih, koji neće smjeti dolaziti na posao ako imaju bilo kakve naznake bolesti, nego će morati u samoizolaciji čekati da se utvrdi jesu li zaraženi.

Inače, županija trenutno bilježi 45 zaraženih, 22 osobe su ozdravile, a jedna je umrla.u respiracijskom centru riječkog KBC-a su dvije osobe.

Jedna od njih je pacijent u dobi između 60 i 70 godina koji je već ranije bio hospitalizaran zbog infekcije koronavirusom, ali mu se stanje pogoršalo, a druga je 65-godišnakinja koja je u riječku bolnicu premještena iz Opće bolnice Gospić.

Na Klinici za infektologiju u ovom se trenutku liječi 11 bolesnika. Kako bi se osigurala zaštita korisnika domova za starije osobe, u KBC je smješteno devetero štićenika koji se liječe na hemodijalizi.

Nije imao propusnicu pa se skrivao u prtljažniku

Primorsko-goranska policija u zadnja tri dana utvrdila je dvjestotinjak pokušaja napuštanja mjesta prebivališta ili boravka u županiji bez potrebne propusnice.

Među njima je i slučaj muškarca koji se preko policijskog punkta pokušao ‘prošvercati’ skriven u prtljažniku automobila, kao i pokušaj da se ograničeno područje zaobiđe sa slovenskom propusnicom.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close