Zadarska županija

Muškarac (33) s Paga slao slike i poruke djevojčici, uhvatili ga lovci na pedofile

Muškarac (33) s otoka Paga djevojčici je slao obnažene fotografije (fotografiju svog spolnog organa), fotografiju sebe u boksericama, ispitivao ju je li sama i smije li je “pitati nešto intimno”. Iako mu je djevojčica odgovorila kako ima 12 godina, da je još dijete te da ne zna zašto želi da joj se pokazuje, on joj odgovarao “već si ti velika”, “nisi dijete”,…


Ispitivao ju je što ima na sebi, je li odjevena, hoće li kome reći o čemu se dopisuju. Bio je uporan i nije odustajao čak ni kada mu je napisala da ju ništa ne zanima niti da joj išta znači to što joj on šalje, piše Informativni centar Virovitica.

Srećom, bila je riječ o “lažnoj” djevojčici odnosno diverziji iza koje stoji organizacija Stop pedofiliji, grupa lovaca na pedofile sa sjedištem u Srbiji, koja je, predstavljajući se kao djevojčica uspjela nagovoriti muškarca da se za dokaz da nije netko drugi fotografira s prstom na usnama.

Pokazalo se kako je riječ 33 -godišnjaku s Paga.

Muškarac je uhićen, a uz PU Zadarsku, u procesuiranju cijelog slučaja pomogla je i PU virovitičko-podravska, piše ICV.

Iz PU virovitičko-podravske ističu kako su svjesni raširenosti problema zlostavljanja i pedofilije na internetu, upravo zahvaljujući društvenim mrežama koje koriste sve mlađa djeca. Roditelji često nisu ni svjesni tko stoji iza profila s kojima se njihovo dijete dopisuje.

“Pozdravljamo rad Organizacije Stop pedofiliji koja predano radi na otkrivanju predatora i s kojima smo ostvarili jako dobru suradnju. Problem pedofilije i zlostavljanja na društvenim mrežama i internetu općenito je zajednički problem kojeg zajedno moramo i rješavati. Pozivamo još jednom roditelje da obrate pozornost na to s kim se dopisuju njihova djeca i što ti ‘prijatelji’ na društvenim mrežama žele od njih. Neka svaki ovakav slučaj odmah prijave “, pozivaju iz PU virovitičko-podravske.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close