Lifestyle

Muška navika koja ljuti mnoge žene

Koliko vam se puta dogodilo da nepoznati muškarac na ulici zviždi za vama, komentira vaš izgled i “nabacuje” se, iako vi niste pokazali ni trunku interesa i odmah ste okrenuli glavu suočeni s njegovim ponašanjem?


Prema mnogim istraživanjima, ovaj oblik uznemiravanja nalazi se na vrhu popisa muških navika koji najviše smetaju ženama.

U patrijarhalnim društvima takvo ponašanje i danas se smatra prihvatljivim, a u nekim zemljama poput npr. Francuske i dijelom takozvane “mačo” kulture.
Upravo će Francuska pokušati stati na kraj tom ponašanju. Kada je 34-godišnja Marlene Schiappa u lipnju ove godine postala nova francuska ministrica ravnopravnosti spolova i najmlađa članica kabineta novog predsjednika Emmanuela Macrona, obećala je da će joj jedan od prvih zadataka biti hvatanje ukoštac sa seksualnim uznemiravanjem žena na ulicama. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close