Scena

Museum Week na Twitteru

Na Twitteru je od 23. do 28. ožujka zakazan tjedan muzeja odnosno Museum Week, osmišljen kako bi se muzejima omogućilo reklamiranje svojih kolekcija na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Uz oznaku #MuseumWeek će se tako na Twitteru promovirati Louvre, Moma i muzeji iz 50 država svijeta, ali samo jedan jedini iz Hrvatske – Muzej grada Trogira


Cilj projekta #MuseumWeek je da korisnicima Twittera prikaže događanja u muzejima, kao i fotografije i komentare posjetitelja. Projekt je ujedno poziv umjetnicima za slanje fotografija svojih radova.

Ova inicijativa je svoju eksperimentalnu fazu imala prošle godine, kada je u #MuseumWeeku sudjelovalo oko 600 europskih muzeja, no sada se projekt širi na globalni nivo te se za sudjelovanje prijavilo čak 1799 muzeja diljem svijeta, od Venezuele do Jemena. Naravno, dio #MuseumWeeka bit će i glasoviti svjetski muzeji poput pariškog Louvrea, madridskog Prada i njujorške Mome, no iz Hrvatske u ovoj odličnoj i besplatnoj akciji sudjeluje jedan jedini muzej.

Riječ je o Muzeju grada Trogira, jedinom iz Hrvatske na listi sudionika #MuseumWeeka, a ostali čini se nisu zainteresirani za to da sljedeći tjedan preko Twittera potencijalnim gostima sa svih strana svijeta predstave svoje postave, načine rada i najzanimljivija umjetnička djela. Jedino se Muzej grada Trogira može naći na listi sudionika #MuseumWeeka. Primjerice, iz Slovenije u ovoj akciji sudjeluju četiri muzeja, iz Austrije pak njih jedanaest.

S obzirom na aktualnu raspravu o Zakonu o muzejima, u kojoj se dio struke bori protiv bilo kakvih inovacija u radu hrvatskih muzeja, koji se inače ne mogu pohvaliti značajnom posjećenošću, indikativno je to da samo jedan hrvatski muzej sudjeluje u projektu besplatne i dalekosežne promocije vlastite kulturne ponude preko Twittera.

Bilo kako bilo, sva interakcija koju #MuseumWeek izazove sljedećeg tjedna na Twitteru bit će i pohranjena za vječnost, odnosno barem do 2035, u Muzeju industrije i znanosti u Parizu.


 

Tekst: tportal


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close