Tech

MUP upozorava korisnike Facebooka da ne nasjedaju na lažne nagradne igre

Ministarstvo unutarnjih poslova, na čiju je adresu pristiglo više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama, pozvalo je korisnike te društvene mreže da ne nasjedaju na takve mamce jer je jedini cilj počinitelja domoći se njihovih osobnih podataka za razne zlouporabe, javlja ezadar.rtl.hr.


Lažne nagradne igre objavljuju prevaranti na lažnim Facebook stranicama hrvatskih banaka i drugih tvrtki, navodeći da je za sudjelovanje u igri potrebno ‘lajkati’ stranicu, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon nekog vremena, sudionici lažne nagradne igre dobiju poruku da su sretni dobitnici pa radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Policija, međutim upozorava, kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close