AutomotoVijesti

MUP nabavlja specijalne kamere koje će registrirati i najmanji prekršaj

Hrvatska policija odlučila je još intenzivnije nadzirati stanje na prometnicama diljem zemlje pa je danas u MUP-u potpisan 53 milijuna kuna ‘težak’ okvirni sporazum o nabavi novih radarskih i laserskih uređaja za mjerenje brzine, javlja 24sata


Time će policija, naglasio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, za čak dva do tri puta povećati svoje kapacitete nadzora brzine vozila.

Stanje na hrvatskim cestama je alarmantno. Samo ove godine živote je izgubilo čak 313 ljudi, a dogodilo se više od trideset tisuća prometnih nesreća.

Ministar je istaknuo kako je ovo još jedan korak u modernizaciji rada policije. 

Idemo u smjeru podizanja sigurnosti na cestama jer brojkama nismo zadovoljni. Uz 26 postojećih fiksnih radara za mjerenje brzine, ovim sporazumom do 2020. bit će kupljeno i u upotrebu biti pušteno još 75. Na 62 specijalna kućišta za nadzor brzine dolazi još 150, a kupujemo i 50 novih fiksnih laserskih uređaja te još 100 ručnih laserskih uređaja za mjerenje brzine,  rekao je Božinović.

Radi se o uređajima koji su ‘zadnja riječ tehnologije’. Specijalne će kamere osim brzine moći registrirati i druge prekršaje u prometu kao što su nekorištenje pojasa ili upotrebe mobitela u vožnji. Kamere su povezane s centrom u MUP-u te automatski šalju podatke o prekršitelju, a računalo automatski ispisuje kaznu i šalje na kućnu adresu vozača.

Ministar je još dodao kako se radi o višestrukom povećanju policijskih kapaciteta i da je ovo prva modernizacija sustava nakon ‘propalog pokušaja 2015. godine’.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close