Scena

Multimedijalno predavanje Davora Rostuhara “USUDI SE SANJATI” večeras u Gospiću!

U četvrtak, 21.rujna 2017.godine, u velikoj dvorani KIC-a u Gospiću poznati hrvatski istraživač, putopisac i fotograf Davor Rostuhar održat će predavanje ” Usudi se sanjati”.


U multimedijalnom predavanju Davor će pričati o tome što čovjek sve treba napraviti kako bi ostvario svoj san te će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška…) za najveći putnički i ekspedicijski poduhvat u svom životu – ekspediciju na Južni pol.

Naime, Davor želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi i nitko iz Hrvatske – u studenom ove godine zaputit će se na pohod od obale Antarktike do Južnog pola, a taj put od 1200 km planira prevaliti na skijama u 50 dana. Hodat će na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva, uz konstantan vjetar u prsa, a svu hranu i opremu vući će za sobom u sanjkama teškim 130 kg.

Nakon što je u posljednjih dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju, Davor nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom.

Davor će na predavanje donijeti i Knjigu snova u koju posjetitelji mogu upisati svoje snove i poruke podrške koje će Davoru služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Davor Rostuhar

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close