Kućni ljubimciVijesti

Mreža za zaštitu životinja: “Ljubav se ne kupuje!”

Mreža za zaštitu životinja, kampanjom ‘Udomi – ne kupuj’, poziva građane da za blagdane ne kupuju životinje jer one nisu predmeti i ne bi trebale biti dio kupoprodajnog lanca niti komercijalni poklon.


Članovi Mreže za zaštitu životinja u utorak su u priopćenju istaknuli da se kupovinom životinja podržava okrutno tržište kućnih ljubimaca te naglasili kako se udomljavanjem može učiniti dobro djelo, ali i steći novi odani član obitelji.

U sklopu kampanje i uz poruku “ljubav se ne kupuje”, u više od 20 gradova Hrvatske, bit će postavljeni jumbo plakati čiji su nositelji napuštene životinje iz skloništa.

Životinje nisu predmeti i ne bi trebali biti dio kupoprodajnog lanca

Upozoravajući da su skloništa prepuna napuštenih životinja udruge su građanima koji žele pružiti dom kućnom ljubimcu poručile da razborito udomljavaju iz skloništa ili lokalnih udruga za zaštitu životinja.

Životinje nisu artikli i ne bi trebali biti dio kupoprodajnog lanca niti komercijalni poklon. Mreža za zaštitu životinja poziva sve koji imaju uvjete da udome životinju jer kada bi svi umjesto kupovine izabrali udomljavanje skloništa u Hrvatskoj bila bi prazna, kazala je koordinatorica Mreže za zaštitu životinja Stela Cota.

Iz Mreže za zaštitu životinja, koju čini više od 40 udruga, upozoravaju da samo u Skloništu za životinje Prijatelji u Čakovcu boravi oko 700 pasa, a slična situacija je i u drugim skloništima.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close