Politika

Ovdje možete potpisati peticiju protiv poreza na nekretnine

Udruga poreznih obveznika „Lipa“ poziva građane da potpisivanjem peticije izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine.


Udruga Lipa, koja se od svojeg osnutka zalaže za manje porezno opterećenje građana i pojednostavljenje poreznog sustava, smatra da je porezna presija u Hrvatskoj previsoka te da nema prostora za uvođenje novih nameta građanima.

Do kraja prošloga tjedna Vlada je tvrdila da će komunalna naknada od 1. siječnja 2018. prerasti u porez na nekretnine, ali sada se u Nacrtu prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu pojavljuje novi namet – građevinska renta. Kako je građevinska renta zapravo zamjena za postojeću komunalnu naknadu, porez na nekretnine predstavlja potpuno novi namet za porezne obveznike, upozorava udruga Lipa.

Lipa naglašava da 88% hrvatskih građana živi u vlastitom stambenom prostoru, stoga će ovaj porez pogoditi najšire slojeve stanovništva. Nemogućnost plaćanja novih troškova izbacit će na tržište brojne nekretnine, što će za posljedicu imati pad vrijednosti nekretnina i ukupnog bogatstva građana. Isto tako, posljedica ovog nepravednog poreza bit će i pad aktivnosti u građevinskom sektoru koji je tek ove godine počeo pokazivati znakove oporavka nakon katastrofalnog potopa koji je doživio izbijanjem krizE

Peticiju možete potpisati OVDJE


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close