Ličko-senjska županijaVijestiNacionalnaPolitika

Možda se ipak gradi autocesta od Like do Rijeke? HAC priprema novi kredit za izgradnju

I DALJE ČEKANJE GODOTA

Hrvatske autoceste trebale bi do 30. rujna ove godine s deset hrvatskih banaka potpisati ugovor o refinanciranju kreditnog zaduženja u iznosu od 1,572 milijarde eura, a sa sedam hrvatskih banaka ugovor o novom kreditu od 600 milijuna eura, potvrđeno je u HAC-u Jutarnjem listu.

Tim refinanciranjem i novim zaduženjem osigurat će se 1,350 milijardi eura sredstava za dovršetak autoceste od Metkovića do Dubrovnika te od Križišća do Žute Lokve, pojašnjavaju u HAC-u. Osim toga, kako tvrde, na taj će se način dugoročno osigurati oko 35 milijuna eura godišnje za redovito investicijsko održavanje autocesta te operativno poslovanje kompanije. Prema dostupnim informacijama, dogovor s bankama oko refinanciranja i novog kredita pri samom je kraju.

Hoće li druga lička autocesta postati stvarnost, te povezati siromašnu Liku s bogatom Istrom i Kvarnerom, još jednom se razgovara na visokoj razini Ministarstva i HAC-a. Informacije koje mediji dobivaju dolaze na kapaljku, a Lika još jednom strepi i iščekuje. Nadamo se, ne još jednom Godota.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close