ModaLifestyleZdravlje

Movember: Pusti brkove i sudjeluj u borbi protiv raka prostate!

Uključite se u Movember pokret u studenom jer samo jedan mjesec vam je potreban da pustite brkove i pretvorite ih u simbol borbe za muško zdravlje.


Movember pokret više je od pukog trenda puštanja brkova. On je zdravstveno-aktivistički pokret s ciljem osviještavanja zdravstvenih problema muškaraca, poput depresije, raka testisa, raka prostate i brojnih drugih bolesti..

5 činjenica koje morate znati o movemberu

-Movember je spoj riječi ‘november’, što na engleskom znači ‘studeni’, te ‘moustache’, u prijevodu ‘brkovi’.
-Obilježava se svake godine diljem svijeta u studenom mjesecu.
-Započeo je kao izazov puštanja brkova u znak podrške i promicanja svijesti o muškim bolestima.
-Prerastao je u globalnu javnozdravstvenu akciju s ciljem sprečavanja, odnosno dijagnosticiranja što većeg broja bolesti koje zahvaćaju mušku populaciju.
-2004. dobrotvorna udruga Movember Foundation započela je s ovom tradicijom u Australiji i na novom Zelandu. Od 2007. pokretu su se pridružile Kanada, Danska, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Izrael, Irska, SAD i još mnoge druge zemlje
Kanada je zemlja u kojoj se u pokret uključilo najviše ljudi

Muškarci za muškarce

Movember Foundation svake godine koristi ovu priliku kako bi organizirali razne humanitarne akcije diljem svijeta u korist financiranja ranog otkrivanja raka te razvoja što uspješnije terapije. Movember potiče muškarce da barem jednom godišnje odu na pregled, usvoje zdravije životne navike te progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, osobito u svrhu informiranja o povijesti bolesti unutar obitelji.

Movember se diljem Hrvatske obilježava već nekoliko godina, jednako zabavnim koliko edukativnim manifestacijama. Studeni mjesec je obilježen dobrotvornim akcijama i kampanjama s ciljem prevencije i liječenja bolesti karakterističnih za muškarce, popustima za muškarce na testiranje i preglede u raznim klinikama te sportskim natjecanjima s namjerom promocije važnosti zdravog načina života. Zato ne iznenađuju brojna natjecanja koja na zabavan način pristupaju muškarcima i pozivaju ih da se uključe u ovaj pokret. Međun događajima u Hrvatskoj, svojom zanimljivošću mogu se izdvojiti natjecanja za najljepše brkove, biciklistička utrka u retro stilu s obaveznim modnim dodatkom brkova, izrada kalendara brkatih muškaraca čija zarada ide u svrhu borbe s muškim bolestima, partyji s brkovima kao ulaznicom i brojni drugi.

Movember je prilika da na zabavan način kroz izražavanje osobnog stila upozorite na boljke koje ozbiljno prijete muškom rodu. Zato se uključite u akciju i pomognite nekome ili samom sebi informirajući se i sudjelujući u događajima vezanim uz ovaj hvalevrijedan pokret, jer u studenom ih možete očekivati mnogo. Pustite brk kako bi zaintrigirali okolinu i privukli pozornost znatiželjnih, s kojima onda možete razmijeniti iskustva i informacije o bolestima koje muče muškarce, kako bi ih što manje mučile u budućnosti.


Tekst: ordinacija.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close