VijestiTurizam

Most zaljubljenih iznad Miramarske ceste otvoren

Otvorenje mosta prva je faza dok će druga faza obuhvaćati uređenje šetnice od Glavnog kolodvora preko Botaničkog vrta, Runjaninove pa sve do Savske ceste


Zagrepčani od danas mogu preko pješačkog mosta koji spaja Adrenalinski park i Botanički vrt. Most zaljubljenih kako mu tepa gradonačelnik iznad Miramarske ceste službeno je otvoren.

– Ovo je mali projekt, ali je zapravo veliki projekt kojim se Zagreb razvija i mijenja, a pritom ostaje isti. U ovoj zaštićenoj jezgri, ishodišnoj točki Lenucijeve potkove moramo tražiti dodatne sadržaje i čuvati ovo što nam je ostavljeno – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Otvorenje mosta prva je faza dok će druga faza obuhvaćati uređenje šetnice od Glavnog kolodvora preko Botaničkog vrta, Runjaninove pa sve do Savske ceste.

– Prva faza je bila izgradnja pješačkog mosta, druga faza će biti šetnica te će se omogućiti komunikacija ovog dijela s Runjaninovom ulicom – istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić.

Umjesto ograde uz prugu u planu je napraviti stazu i cvjetni tunel kroz koji će pješaci moći prolaziti tijekom cijele godine.

Nešto malo ranije nego prijašnjih godina otvoren je i Botanički vrt. Dugi niz godina ulaganja u Botanički bila su minimalna pa je sada započela renovacija.

– Molimo građane za razumijevanje, imamo gradilište oko staklenika, a mediteranska kamenjara je pokrivena zaštitnom folijom kako bi zaštitili biljke od jačeg mraza – objasnila je voditeljica Botaničkog vrta Biserka Juretić.

Zbog toplog vremena tijekom siječnja i veljače proljetne biljke već su u punom cvatu. Odmoriti se od buke od danas možete u oazi mira i prirode u samom središtu grada.


Tekst: zagrebancija.com
Foto: objektivno.hr

 

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close