Most u Vukovaru: nova turistička atrakcija

Ivan Tominac

Svi znamo za Vukovar i nerijetko ga spominjemo na ponos i slavu hrvatskoga naroda. Osim nama dobro znanih povijesnih znamenitosti i mjesta, naša najveća riječna luka od ovog tjedna postala je i ponosnim vlasnikom zanimljive umjetničke instalacije.


U gradu Vukovaru od ovog tjedna moguće je vidjet zanimljivu 3D umjetničku instalaciju našeg mladog umjetnika Filipa Mrvelja. Takva instalacija doprinijela je pozitivnom duhu u središtu grada i šire. Prikazuje most, koji se zbog svoje trodimenzionalnosti doima tik ispred nas. Tako se samo jedno obično pješačenje mostom pretvara u zanimljivu avanturu.

Filip Mrvelj mladi je umjetnik koji se bavi se 3D uličnom umjetnošću, a ovakvim i sličnim umjetničkim pothvatima nadamo se i drugim hrvatskim gradovima. Inače, do sada je svoje radove predstavljao i u Njemačkoj, Nizozmeskoj, Turskoj, BIH, Rumunjskoj, Austriji, Švicarskoj, Tajlandu i u Kataru.

Ovakav pothvat hvale je vrijedan, a sigurno je pokrenuo novu turističku priču koja će potencijalno pridonijeti uspješnoj turističkoj sezoni.


Foto: facebook/3D Street Art by Filip Mrvelj

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u