Lifestyle

MojPosao istražio: 82% ispitanika traži posao pregledavanjem oglasa

82 posto ispitanika posao traži pregledavanjem oglasa, istražio MojPosao

Društvene mreže popularan su kanal za traženje posla kod tri posto ispitanika, dok putem virtualnih sajmova karijera posao najčešće traži jedan posto ispitanika.

Anketa portala MojPosao provedena na gotovo 400 ispitanika, pokazala je da čak 82 posto ispitanika traži posao pregledavanjem oglasa za posao, otvorene molbe šalje ih osam posto, a preko prijatelja posao najčešće traži šest posto ispitanika.

“Stalno pregledavam nove poslove u kategoriji posla koji tražim”, kaže jedan od ispitanika, a drugi dodaje: “Posao se traži kroz sve navedene opcije, ali to je individualno kako će tko doći do radnog mjesta. Ako je netko uspio na jedan način, ne znači da to vrijedi za svakog drugog”.

Otvorene molbe šalje osam posto ispitanika, jer smatraju da tako mogu doprijeti do većeg broja potencijalnih poslodavaca.

“Slanje otvorenih, personaliziranih molbi smatram najboljim načinom za predstavljanje potencijalnim poslodavcima. Ipak, zbog kulture neodgovaranja na e-mailove, izuzetno je teško stupiti u kontakt s poslodavcima”, primjećuje jedan ispitanik.

Preko prijatelja i poznanika posao najčešće traži šest posto ispitanika koji smatraju da je to najlakša, najbrža i najbolja potraga za poslom. “Posao tražim preko kolega iz struke”, pojašnjava jedan od ispitanika.

Društvene mreže popularan su kanal za traženje posla kod tri posto ispitanika, dok putem virtualnih sajmova karijera posao najčešće traži jedan posto ispitanika.

Potraga za poslom pregledavanjem aktualnih natječaja svakako je najkvalitetniji način traženja budućeg ili novog zaposlenja. Ipak, takvu vrstu potrage korisno je dopunjavati drugim oblicima traženja posla, savjetuje Marko Oltean s portala MojPosao.

Primjer kako proširiti potragu jest posjet sajmu “Virtualni dani karijera i znanja” koji je MojPosao organizirao u suradnji s dva partnerska portala za oglašavanje radnih mjesta u regiji – Infostud.rs (Srbija) i Posao.ba (BiH). Sajam je u osam dana posjetilo više od 210 tisuća građana koji su poslodavcima izlagačima priložili više od 10 tisuća prijava na natječaje objavljene na sajmu, kaže Oltean.

Tekst: UL/direktno.hr

Foto: 2.bp.blogspot.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close