VijestiZdravlje

Kako je moguće da neke žene nisu znale da su trudne sve do poroda?

Puno je žena koje sve do poroda nisu znale da su trudne. Nevidljive ili kriptične trudnoća češće su nego što mislimo, a ovo su neki od razloga zašto se to događa.


Žene koje nisu imale nikakve znakove trudnoće

Najočitiji znak trudnoće je izostanak menstruacije. Neke žene su je redovito imale dok su bile trudne. Hormonalna neravnoteža kriva je za to što tijelo uopće ne registrira trudnoću pa nastavlja s ovulacijom i menstruacijom.

Žene se u prosjeku u trudnoći udebljaju od 10 do 13 kg, ali buduće majke koje nisu znale da su trudne i prije trudnoće su bile jače građe pa promjene u predjelu trbuha nisu bile toliko vidljive.

Neke žene nisu imale nikakvih simptoma trudnoće poput povraćanja, mučnine, želje za određenom hranom, bolova u leđima ili otečenih stopala. To su sve simptomi koji mogu, ali i ne moraju pogoditi buduću majku.

Neke trudnice nisu osjećale djetetove udarce jer bebe mogu biti smještene u trbuhu u takvom položaju u kojem su svi njihovi pokreti vidljivi samo na ultrazvuku.

Žene koje su znakove trudnoće krivo tumačile

S druge strane, neke buduće majke su imale simptome trudnoće, ali su ih krivo tumačile. Izostanak menstruacije su pripisivale policističnim jajnicima ili menopauzi. Često su za višak kilograma krivile stres ili prehrambene navike. Neke buduće majke djetetove udarce su zamijenile probavnim smetanjama, plinovima ili želučanim tegobama.

Neke žene su ignorirale očite simptome trudnoće jer su mislile da ne mogu zanijeti – žene kojima je rečeno da su neplodne, žene koje su se previše pouzdavale u kontracepcijska sredstva i žene koje su nedavno rodile i dojile djecu.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close