DomSport

MODRIĆ S VELEBITA: “Od siromašnog dječarca s obronaka Velebita dogurao do krova Europe”

Život nogometaša, bez obzira što na prvi pogled ne izgleda tako, nije jednostavan i nije samo glamour, skupi hoteli, jahte i život na visokoj nozi.  Ako malo “prođemo” životom najboljeg hrvatskog nogometaša Luke Modrića bit će jasno zašto.  Zbog brojnih karantena, priprema, treninga, izolacija, trpi puno toga, pa i ono od čega se sastoji život, dakle, obitelj.

Luka Modrić šest je godina u braku s pet godina starijom Vanjom s kojom ima dvoje djece.Upoznali su se u jednom kafiću u zagrebačkim Ravnicama. Pet godina starija ekonomistica tada je radila u agenciji Zdravka Mamića, a njezina majka bila je zaposlenica u Dinamu. Zanimljivo je kako je njihov prvi razgovor preko mobitela, iako se nisu ni poznavali, potrajao čak tri sata. Očito se odmah osjetila “kemija”, a kad se to dogodilo, Luka nije skrivao svoju sreću.

Luka Modrić, danas jedna od najvećih svjetskih nogometnih zvijezda,  imao je teško djetinjstvo. Djetinjstvo kakvo niti jedno dijete nije zaslužilo, a kakva su imala, nažalost, mnoga djeca u Hrvatskoj tih ratnih devedesetih.

Luka je bio prognanik, njegovog djeda su ubili Srbi,  odnosno, velikosrpska soldateska, u velikosrpskoj agresiji spaljeno je  cijelo selo. Obitelj  našeg najboljeg nogometaša potječe iz sela s Velebita, rat ih je odveo u Zadar gdje su dobili prognanički smještaj u hotelu “Iž” koji je bio blizu stadiona Nogometnog kluba Zadar, tada se Modrić počeo baviti nogometom. Počelo je, doduše jako teško.

Kako su bili siromašni, otac mu nije mogao kupiti ni štitnike za noge, nego mu ih je sam izrađivao od daščica.  Ponekad je život doista pravedan, naime vrati ono što je odnio. Modrić je uspio i od siromašnog dječarca s obronaka Velebita dogurao do krova Europe. Ima nešto u tom kršu, ili se ipak radi o Velebitskoj vili?

Više čitajte na narod.hr.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Luka Modrić instagram

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close