Moda

Modni dodatak u koji se isplati uložiti

Postoji mnogo različitih vrsta modnih dodataka i svatko od nas zasigurno ima svog favorita. No, ručni je sat jedan od rijetkih modnih dodataka u koje se stvarno isplati uložiti


U moru modnih dodataka postoji jedan koji se itekako ističe – ručni sat. Riječ je o posebnom predmetu na koji su se ljudi godinama oslanjali.

Prvi ručni sat izradio je Švicarac Patek Philippe 1868. godine za jednu mađarsku groficu. Tada je on zamišljen primarno kao komad ukrasnog nakita.

U početku su ih muškarci izbjegavali te su se i dalje oslanjali na džepne satove. Oni su bili veći, muževniji i tradicionalniji. No, na kraju ipak nisu mogli odoljeti praktičnosti ručnih satova.

Ubrzo su ih počeli koristiti vojnici, a u prvoj polovici 20. stoljeća postali su svjetski popularni te većina muškaraca i žena nije izlazila iz kuće bez sata. Taj se trend nastavio sve do pojave mobitela. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close