LokalnaPolitika

MODES na izbore sa HSP-om

Dana 19. travnja 2017. godine službeno je sklopljen koalicijski sporazum između Moderne demokratske snage (MODES) i Hrvatske stranke prava (HSP) za grad Zadar i Zadarsku županiju.


Na svečanom potpisivanju koalicijskog sporazuma nazočili su predsjednici stranaka na nacionalnoj razini – i to Rudolf Dvorski (MODES) i Karlo Starčević (HSP), koji su na obostrano zadovoljstvo pozdravili zajednički izlazak na svibanjske lokalne izbore. Tom prigodom su ujedno predstavljeni kandidati za gradonačelnika, župana i njihove zamjenike.

Kandidat za gradonačelnika grada Zadra je aktualni dogradonačelnik grada Zadra i predsjednik gradske organizacije MODES Zadar – Ivica Vlakić, dok su kandidati za njegove zamjenike pročelnica za razvoj otoka i zaštitu prirode – Andreja Baraba i vijećnik grada Zadra – dr. Ante Periša.

Kandidat za župana Zadarske županije je aktualni dožupan Zadarske županije i predsjednik Moderne demokratske snage (MODES) na nacionalnoj razini – Rudolf Dvorski. Kao veliko iznenađenje, ali i pojačanje možemo smatrati kandidate za njegove zamjenike, a to su nezavisni vijećnik u skupštini Zadarske županije – Drago Čulina i djelatnik Ministarstva kulture – konzervatorski odjel u Zadru i koordinator MODES-a za područje Zadarske županije – Ivan Matković iz općine Sv. Filip i Jakov.

Rezultati su to koalicijskog sporazuma između MODES-a i HSP-a prema kojem če HSP dobiti treće mjesto na listi za grad i županiju, a koja će u oba slučaja nositi i predvoditi dr. Rade Škarica.

Medijska konferencija je započela pomalo neuobičajen način, i to video projekcijom filma sa nekolicinom izjava HDZ-ovaca iz kojih se vidi kako su njihovi saborski zastupnici žestoko prozivali SDP zbog uvođenja poreza na nekretnine. Rudolf Dvorski je napomenuo kako su ove izjave HDZ-ovaca prikazali kako bi podsjetili javnost na ono što su njihovi zastupnici ranije govorili, da bi po dolasku na vlast učinili sasvim suprotno!

Nismo o tome namjerno htjeli govoriti, nego smo pustili da o tom porezu govore oni koji ga sada uvode, da vidite što čeka hrvatske građane. Danas počinje ključna borna za dostojanstvo hrvatskih građana jer će od 1. siječnja 2018. godine većina hrvatskih građana postati podstanari u vlastitim kućama, stanovima i nekretninama. Mi ćemo se boriti protiv toga, pod svaku cijenu”, zaključio je Dvorski.

Predsjednik HSP-a, Karlo Starčević, napomenuo je kako porez na nekretnine nije uzrok nego posljedica (ne)”vjerodostojnosti” hrvatskih vlada u zadnjih 20tak godina.

Inače, koalicijski sporazum su svečano potpisali Ivica Vlakić i Ivan Matković iz redova MODES-a, kao i predsjednik županijskog vijeća i član Predsjedništva, Robert Gregorić i predsjednica gradskog vijeća Ivanka Špralja iz redova HSP-a.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close