WebVijesti

Modernizirana kampanja „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“ u sklopu Fonda za unutarnju sigurnost Europske unije

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se diljem svijeta obilježava 10. prosinca, pod motom „Imam pravo na život“,  MUP najavljuje provedbu modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom „Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma“.

Ovom moderniziranom kampanjom žele potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Od 1. rujna 2007. do 30. studenog 2020. u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja kreće sa svojim multimodularnim preventivnim alatima diljem Hrvatske, a sutra će već na terenu zaživjeti u Sisačko-moslavačkoj županiji. I tako svakog petka proaktivnim programom kampanje u 365 dana diljem Hrvatske MUP želi djelovati na svijest građana kako bi shvatili da  MANJE ORUŽJA  zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

Imam pravo na život je uistinu temeljno ljudsko pravo, a svijest o ljudskim pravima važan je dio procesa razvoja građanske participacije, civilnog društva, samozaštite, samorazvoja i samoostvarivanja ljudi.

Upoznajte se s preventivnim alatima i  uključite se u kampanju:

  • web stranica kampanje sa svim informacijama o kampanji kao i uputama i savjetima za građane o dragovoljnoj predaji ilegalnog oružja: manje-oruzja-manje-tragedija.hr

 https://youtu.be/bnnbebg-LTI
 https://youtu.be/OFJ30HFySIw
https://youtu.be/Dg_m1RJtloA
 https://youtu.be/MPgH62L3JwY

  • oglašavanje kampanje na servisima poput Google display mreže, Facebook-a
  • pjesma „Puške i dinje“ nastala u suradnji sa poznatim splitskim Hip-hop sastavom TBF. Poslušajte pjesmu i ujedno pročitajte brošuru OVDJE.
  • promotivni i informativni materijali

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MUP

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close