VijestiGrad ZagrebScena

Moderni balet uz glazbu Radioheada ponovno oduševio Zagreb!

Tri godine nakon prvog prikazivanja u Zagrebu, moderni balet ‘Radio & Juliet’ ispunio je iznova koncertnu dvoranu „Vatroslava Lisinskog“, a šarolika publika pokazala je da Hrvatska voli neobičan spoj dvaju umjetnosti – baleta i rock glazbe.


Gledatelji su u rasprodanom Lisinskom svjedočili kombinaciji suvremenog baleta, vrhunskih baletana i zanimljive koreografije uz virtuozne glazbene podloge, a na repertoaru su bila dva čina. Prvi čin „Quatro“ bio svojevrsno zagrijavanje publike za drugi čin, modernu verziju Shakespearove tragedije „Romeo i Julija“, nazvanom „Radio & Juliet“.

Dok se Quatro referira na život i kaotičnost velegrada uz glazbenu podlogu priznatog slovenskog skladatelja Milka Lazara, „Radio i Juliet“ pokazao je kako izgleda simbioza moderne baletne koreografije i kultne glazbe poznatog benda „Radiohead“.

Oba čina djela su poznatog koreografa Edwarda Cluga, a glavna atrakcija večeri bio je jedan od najboljih plesača današnjice, prvak Marijinskog teatra i baletna zvijezda – Denis Matvienko. Pored odlične baletne trupe, izvanrednih Ivana Zhuravlieva i Ekaterine Kurchenko, u ulozi Julije posebno istaknula se nada baletnog svijeta, Olga Tymoshiva.

U sat vremena drugog čina publika je imala priliku proživjeti priču veronskih ljubavnika, Romea i Julije, iz pomalo pomaknute perspektive, a ljubitelji Radioheada uživali su u pjesama poput “Motion Picture Soundtrack“, “Fitter Happier“, “Life In A Glasshouse“, “How To Disappear Completely“, “Sit down. Stand up” dok je pjesmom “Bulletproof… I Wish I Was” predstava privedena kraju.

Gledatelji u Lisinskom baletane su nagradili gromoglasnim pljeskom i ovacijama, a nakon predstave i upitima o sljedećem gostovanju u Zagrebu. S obzirom na ljubav između baletana i publike koja je iznova potvrđena, iz organizacije ARTentainmenta najavljeno je da se na sljedeće druženje neće dugo čekati.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Filip Bosnar

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close