Tech

Mobitel koji je upao u vodu ne bismo trebali sušiti fenom i stavljati u rižu

Čak i ako se telefon natopio vodom, moguće je spasiti ga, uz dovoljno strpljenja. No ono što je smrt za svaki telefon nakon pada u vodu je struja. Nakon što ste izvukli telefon iz vode, ne treba ga puniti, ali ni uključivati kako bi provjerili da li radi. Električna energija i eventualna voda koja je prodrla u njegov sklop može izazvati kratki spoj i napraviti puno veću štetu. Čak i ako telefon radi nakon što je završio u vodi, najbolje je isključiti ga, jer je lako moguće da ćete oštećenja vidjeti naknadno, kad voda dođe do konektora i senzora.

Jedan od popularnih i raširenih savjeta bio je da se telefon stavi u suhu rižu kako bi se izvukla vlaga. Međutim, prašina, škrob i minerali s riže tako mogu ući u uređaj i oštetiti ga. Naime, riža može apsorbirati vlagu s mjesta gdje može doći do vode, ali ne i iz internih komponenti.

Iznimno opasno za uređaj može biti i sušenje fenom. Na taj način samo ćete potjerati vodu dublje u uređaj, a toplina može oštetiti spojeve. Jednako opasni za uređaj su i stavljanje telefona u mikrovalnu ili pećnicu. Natopljeni telefon najbolje ćete spasiti ako ga odnesete u servis koji ga može potpuno rastvoriti, očistiti sve spojeve i ukloniti eventualne tragove oskidacije na spojevima, donosi 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close