EuropaKarijera

Mlinice na Majerovom vrilu krase naslovnicu nove tiskane karte mreže EuroVelo ruta

SINAC

Osim što su neizostavni lokalitet na biciklističkoj Barkanovoj stazi, mlinice na Majerovom vrilu izabrane su za motiv naslovnice nove tiskane karte mreže EuroVelo 8.

Mladi tim ureda ECF u Bruxellesu drži nove tiskane karte mreže EuroVelo ruta s naslovnicom s Majerovog vrila u Sincu.

Pjenušava smaragdna mora, kilometri plaža sačinjenih od bijelog šljunka i zlatnog pijeska, tajanstveni otoci, odlična hrana, očaravajući okusi, drevni gradovi, bogatstvo tradicije, mnogobrojna UNESCO baština, nacionalni parkovi i parkovi prirode, idilične lokalne cestice, nezaboravni vidici, … Nimalo iznenađujuće da su se mnogi strastveni putnici biciklom i cikloturisti zainteresirali za planiranje višetjedne ili višednevne istraživačke vožnje EuroVelo 8 – Mediteranskom biciklističkom rutom.

Izdana je nova, prva ikad izrađena turistička, promotivna brošura za cijelu EuroVelo 8 rutu. Nastala je suradnjom projektnih partnera na EU projektu “MedCycleTour” u koji su iz Hrvatske aktivno uključeni Hrvatska turistička zajednica i CEDRA HR.

Mediteranska ruta proteže se od Andaluzije do Cipra ukupnom dužinom od 7.500 km kroz svjetski poznate destinacije, očuvanu prirodu i uz mnogobrojne lijepe, skrivene plaže. Prolazeći kroz 10 zemalja moći ćete uroniti u mnoga različita, zanimljiva područja, krajolike i kulture.

Ukupna duljina rute razlomljena je u 15 etapa s informacijama o smještaju prilagođenom za bicikliste, servisnim stanicama za bicikle, turističkim informativnim centrima i atrakcijama za razgledavanje – osnovni paket za nezaboravan cikloturistički odmor. Također se možete informirati o signalizaciji na koju ćete naići i posebnim prometnim pravilima zemalja na ruti, događanjima na ruti kao i o mini višejezičnom rječniku zemalja na ruti s najčešće korištenim biciklističkim izrazima. Uz to, svaka je etapa rute obogaćena prijedlozima za izlete i još poneke posebno zanimlijve lokalne atrakcije. Uz sve informacije, brošura je lijepo dizajnirana i bogato opremljena fotografijama i kartama, dostupna je na engleskom jeziku, a možete je pogledati ili preuzeti ovdje.

Etape kroz Hrvatsku opisane su na stranicama 54-68 brošure.

Sigurni smo da ćete s ovom brošurom u rukama odmah poželjeti započeti planiranje svog sljedećeg biciklističkog odmora ili putovanja EuroVelo 8 – Mediteranskom rutom!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: cikloturizam.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close