Scena

Mladifest: Duhovni susret hrvatske katoličke mladeži u Kanadi

U Norvalu kod Toronta u Kanadi od 3. do 5. srpnja održan je treći „Mladifest” – susret hrvatske katoličke mladeži Sjeverne Amerike, na kojemu je više od 150 mladih iz petnaestak hrvatskih župa diljem Kanade i SAD-a slavilo svoju vjeru i njegovalo zajedništvo u Isusu Kristu.


Geslo susreta bilo je „I znamenje veliko pokaza se na nebu…”. Duhovni susret ostvaren je u organizaciji Hrvatskog franjevačkog centra „Kraljica mira” u Norvalu. Idejni začetnik i voditelj ovoga projekta je župni vikar fra Tomislav Pek koji je odrastao u Montrealu u Kanadi, a na ideju ovakvog susreta došao je osjetivši da u hrvatskim župama nema dovoljno prilike da se mladi okupe i zajedno slave Boga te produbljuju vjeru u Krista.

Susret su svojim predavanjima i nagovorima ispunili gosti koji su na suvremen način govorili o aktualnim temama. Salezijanac don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu, odrastao u Torontu, govorio je o temeljima vjere. Redovnica Službenica milosrđa Ružica Dodig, multimedijska stručnjakinja, bila je službena fotografkinja susreta te je u svom nagovoru svjedočila vlastiti poziv. U programu su sudjelovali i Paul J. Kim, mladi kršćanski propovjednik laik koji na zabavan način govori o teologiji tijela i drugim temama te Tanja Granić Allen, kanadsko-hrvatska spisateljica i politička komentatorica, koja se napose obratila djevojkama.

„Mladifest” su animirali članovi zajednice „Božja pobjeda” koja djeluje u župi Duha Svetoga na Jarunu u Zagrebu, a u Kanadu su došli sa svojim duhovnikom don Damirom. Uz mnoge aktivnosti tijekom ovog duhovnog vikenda, predvodili su slavljenje i pjevanje na susretu i pobrinuli se za snažan duhovni ugođaj.

Uz molitvu krunice i posvetu Gospi, nagovore i predavanja, slavljenje Gospodina, vatromet, milenijsko fotografiranje, klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, susretanje i upoznavanje novih ljudi, mnogi su doživjeli svježinu i ljepotu vjere na drugačiji način, u zajedništvu s drugim mladim Hrvatima, što je ohrabrujući znak; brojna su svjedočanstva mladih koji su doživjeli radikalnu promjenu života potaknuti iskustvom „Mladifesta”.

Sljedeći „Mladifest” održat će se 2016. godine u Milwaukeeju, savezna država Wisconsin, SAD.


Tekst: pastoral mladih

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close