LifestyleIzdvojeno

Mladići iz Gospića posjekli i ukrali 18,75 m³ bukve

Tijekom proteklog vikenda (19. – 22. ožujka 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, dvije prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja:

– nad 27-godišnjakom, 24-godišnjakom i 21-godišnjakom (svi s područja Gospića)
zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

Sumnjiče se da su u vremenu od 3. do 21. prosinca 2020. godine u šumskom predjelu Ličkog Čitluka posjekli i otuđili 18,75 m³ bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću.

Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– nad 51-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiči se da je jučer prijetio ubojstvom 42-godišnjaku s područja Gospića. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 19. veljače do 20. ožujka 2021. godine u Udbini, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju i otuđio za sada neutvrđenu količinu raznih artikala.

Jučer oko 19 sati u Prijeboju, na neosvijetljenom ugibalištu uz državnu cestu broj 1, nepoznati počinitelji fizički su napali 45-godišnjaka te mu otuđili novac, mobitel i lakše ga ozlijedili.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 prekršaja nevezanja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici kod 61-godišnjaka iz Gradine Koreničke (2.07 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Novalje, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close