Tech

Mladi robotičari iz Otočca osvojili 5. mjesto na europskom natjecanju u Hannoveru!

Mladi robotičari iz Otočca osvojili su peto mjesto na europskom robotičkom natjecanju u Hannoveru.


Robotičko natjecanje “Robocup Junior Euro 2019” održano od 21. do 23. lipnja okupilo je oko 120 ekipa iz 20 zemalja Europe. Na natjecanju je sudjelovalo i 13 ekipa iz Hrvatske koje su se nadmetale u 9 disciplina.

Učenici iz Otočca Mihovil Bićanić, David Kolak i Marija Orešković uz vodstvo prof. Igora Naprte s ekipom “Tesla Otočac Lika” ostvarili su odlično peto mjesto u disciplini Rescue Line (robotičko praćenje crte sa spašavanjem). U istoj disciplini sudjelovalo je 25 ekipa iz 10 zemalja.

Hrvatske ekipe osvojili su, između ostaloga, dva prva, jedno drugo i jedno treće mjesto u disciplinama Soccer Kit (nogomet) i Simulation. Ekipu iz Otočca na jesen očekuje novo izlučno natjecanje za odlazak na svjetsko (u Francuskoj) ili europsko prvenstvo (u Portugalu) u sklopu Robocup Junior natjecanja.

Na ovim natjecanjima kanimo se boriti za jedno od prva tri mjesta, kao što nam je bio cilj i do sada, rekao je prof. Igor Naprta.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Igor Naprta

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close