VijestiGrad Zagreb

Mladi iz Italije, Bugarske, Turske i Hrvatske u Zagrebu organiziraju dijalog o toleranciji u religiji

U sklopu Erasmus plus projekta mladih, od 30.5. do 5.06.2019. u Zagrebu se skupilo 40 mladih iz Italije, Bugarske, Turske i Hrvatske kako bi organizirali radionice dijaloga i tolerancije među različitim religijama.


Među sudionicima, koji su od 18 do 26 godina, imamo različite religije i uvjerenja od katolika, protestanata, muslimana, agnocista pa čak i budista. U ovih 7 dana mladi će proći kroz razne teme poput osnovnog značenja vjere za njih, temelja svake religije, osnovih pravila poštivanja tuđe vjere pa do europskog vjerskog identiteta raznih dijelova Europe“, kažu organizatori.

Na kraju projekta ovi mladi će snimiti video tolerancije među svim religijama te ga promovirati preko društvenih mreža. Video ćete moći naći na web stranici www.urbanamladez.hr

Projekt je financiran od Europske Unije, organizator projekta je Urbana mladež iz Hrvatske, dok su partneri BAKYARD iz Turske, Walk Together iz Bugarske te organizacija Joint iz Italije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close