VijestiLifestyle

Outward Bound u Liku dovodi mlade iz domova

Od 18. – 25.3. 2017. u Edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU kroz Erasmus+, 16 mladih osoba iz domova (Dom Dugave Zagreb i Vzgojni Zvod Kranj iz Slovenije) uz pratnju 4 odgajatelja i Outward Bound instruktora provodi tjedan u Lici.


Mladi polaznici smanjenih mogućnosti, koji su bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz edukacijski program razmjene mladih pod nazivom „Jači za sutra“ uče o sebi i drugima, razvijaju odgovornost i važne životne vještine poput timskog rada, komunikacije, samopouzdanja, samopoštovanja, snalaženja u novim situacijama i jezičnih kompetencija metodama neformalnog obrazovanja.

Cilj je ostvariti inkluziju, uključiti upravo one mlade kojima su mogućnosti ograničene i time ih potaknuti na aktivnu participaciju u društvu i motivirati za sudjelovanje u budućim projektima i kreiranje vlastitih projekata.

„Grupa mladih uči kroz izazove i pustolovinu a sve to u predivnoj prirodi Ličkog kraja. Osvajaju brda, vrhove, poput Krčmara kod Smiljana, a osvojili su i stijenu uređenog penjališta Čelina pod Otešom. Lika im se sviđa i rado bi ponovili ovu pustolovinu.“
izjavljuje Lana Novosel, voditeljica projekta.

Od otvorenja edukacijskog centra u Velikom Žitniku u ljeto 2016, udruga Outward Bound održala je niz programa za lokalnu djecu i mlade i niz međunarodnih programa te najavljuje nadolazeće programe u vrijeme Uskršnjih praznika: „Proljetnu pustolovinu“ uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Erasmus+ razmjenu mladih „Priroda je budućnost“ u kojoj će sudjelovati i 7 mladih Ličana!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Outward Bound

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close