Dom

Mladi u Hrvatskoj sve više žive s roditeljima pod istim krovom

Prosječno europsko kućanstvo u 2016. godini sastojalo se od 2,3 člana. U Hrvatskoj je zabilježeno najveće prosječno kućanstvo (od 2,8 članova), dok je najmanje u Švedskoj (1,9 članova), a nakon nje u Njemačkoj i Danskoj (2 člana/ice), pokazuju podaci Eurostata.


Od 2006. do 2016. godine, Hrvatska je i jedina u Europskoj uniji u kojoj se povećao broj članova prosječnog kućanstva, i to s 2,7 na 2,8 članova.

To najvjerojatnije ne svjedoči o porastu stanovništva, nego o činjenici da je dugogodišnja ekonomska recesija rezultirala gubitkom domicila za mnoge ljude te spajanjem različitih generacija u jedno kućanstvo. Hrvatska se najvjerojatnije, ukazuju Eurostatovi podaci, zapravo vraća u vrijeme prve polovice 20. stoljeća kada je više generacija jedne obitelji živjelo pod istim krovom, donosi 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close