Grad ZagrebLifestyle

MLADA NADA FOTOGRAFIJE Marko Perković: “Brinje mi je posebno mjesto i jako ga volim!”

Mladi i za fotografiju talentirani Marko Perković poslao nam je prekrasnu fotografiju Siničić špilje kod Brinja kojom je osvojio je treće mjesto na foto natječaju „NajGEO fotografija 2017. Godine“ Hrvatskog geografskog društva u Zadru


Marko dolazi iz Zagreba i ide u 8. razred Osnovne škole Marina Držića u Zagrebu, a njegov omiljeni hobi je fotografiranje. Marko nam je ispričao da svaki slobodni trenutak provede u fotografiranju rodnoga grada, a voli izrađivati i web stranice.

Marko se bavi fotografijom od 2016. godine, a kaže da je za sve zaslužan njegov profesor geografije i mentor Tihomir Gržinčić koji je prvi prepoznao njegov talent. Marko je prvo počeo fotografirati svoj rodni grad Zagreb, a zatim i ostale gradove Hrvatske. Prošle godine je prvi put fotografirao pod vodom na otoku Rabu.

Bio sam u Vukovaru, Osijeku, Rovinju, itd…, a kad idem na more idem najprije na otok Rab, a onda u Brinje. Bio sam na Brijunima, Plitvičkim jezerima i na Sjevernom Velebitu tj. na Zavižanu, ispričao nam je Marko.

Nagrađena fotografija nosi naziv “Cvijet dobrodošlice“, a nastala je ispred ulaza u špilju Siničić u kolovozu 2017. godine kad je Marko bio na odmoru u Brinju.

Brinje mi je posebno mjesto i jako ga volim. Špilja mi se svidjela kao i stari grad Sokolac. Želio bih tamo i živjeti. Najviše volim kad iz špilje u proljeće poplavi špilja. Voda iz jezera se prelije i izvire van iz špilje u obliku slapića, rekao je Marko.

Marka i njegovu sestru još od malih nogu veže posebna ljubav prema Brinju jer je Markov djed rodom iz Brinja. Marko bi volio provesti zimske praznike u Brinju i žao mu je što svi potencijali Brinja nisu dovoljno iskorišteni.

Kao mali sam došao prvi put u Brinje i zavolio ga, moje srce je uvijek uz njega. Najveća želja mi je provesti zimske praznike u Brinju. Nadam se da će jednom Brinje doći na turističku kartu. Brinje ima puno potencijala: ima jezero, ima špilju, ima stari grad koji je simbol Brinja, blizu je more…, rekao je Marko za LIKACLUB.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Marko Perković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close