Zdravlje

Mjesto na licu na kojemu se pojavljuju akne otkriva njihov uzrok

Naša koža je generalno pokazatelj i našeg zdravlja, a akne, pogotovo one cistične mogu ukazivati na ozbiljne probleme. No akne mogu biti i odraz loše higijene, alergija ili neodgovarajuće kozmetike, piše 24sata.hr


Akne na licu mogu nastati uslijed nedostatka cinka u organizmu. Nadoknadite ga mliječnim proizvodima i plodovima mora – rakovima i školjkama.

Akne na bradi mogu upućivati na probleme s jajnicima i druge ginekološke probleme. Također mogu ukazivati i na hormonalni disbalans. Pokušajte za vrijeme onih dana u mjesecu osigurati koži više njege, npr. masku za čišćenje lica ili parenje nad kamilicom jer se često, upravo u tom periodu, znaju pojaviti.

One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju na probleme s plućima, a tome uzrok mogu biti i alergije ili zagađenost zraka. Pokušajte držati što čišćim sve što dotiče vaše lice, poput jastučnice i mobitela.

Akne na čelu pokazatelj su problema tankog crijeva. To znači da vjerojatno imate problema s probavljanjem hrane. Pokušajte jesti više svježeg voća i povrća te izbaciti određene alergene poput mliječnih proizvoda, pšenice ili orašaste plodove.

Akne na korijenu nosa, između očiju, mogu ukazivati na probleme s jetrom. Smanjite unos alkohola i masne hrane. Pijte puno vode da pročistite organizam, a dodatno si možete pomoći čajevima od korijena maslačka ili čička.

Akne na vrhu nosa pokazatelj su problema s visokim tlakom i eventualno srcem. Razmislite o prehrani i načinu života. Pokušajte se opustiti u aktivnostima koji vam to osiguravaju, poput joge ili šetnje.

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close