Politika

Mještani Plitvica: “Migranti su prije hodali samo noću, a sad ih viđamo i danju”

Migranti svakodnevno prolaze područjem Plitvičkih jezera, a dok su prije hodali samo noću, sad ih se sve češće može vidjeti i danju, govore mještani s područja Plitvica.


Val migranata je prisutan od lani, a najviše ih je od proljeća do zime. Mještani dodaju da se uglavnom noću kreću šumom, no nerijetko sad naseljima prolaze i danju.

Prije nekoliko dana nam je pred kućom bila grupa migranata od šest muškaraca i jedne žene. Tražili su da zovemo policiju da ih odvezu, što smo i učinili. Govorili su da su gladni i iscrpljeni. Policija ih je odvela“, rekla je jedna mještanka za 24sata

“Ima ih jako puno, ko mrava, nema gdje ih nema”, kaže mještanka naselja Jezerce. Govori da s njima nisu nikad imali problema i da ih nije strah te su im znali dati voća i kruha, no dodaje da se njihov rođak s područja prema Kladuši zbog njihove prisutnosti odselio.

Čitatelj 24sata rekao je da je ponedjeljak vidio skupinu od nekoliko desetaka migranata koji su sjedili uz cestu na području Korenice. No policija kaže da nisu zaprimili dojavu o tako velikoj grupi.

“Jednom me jedna tinejdžerica tražila mobitel da nazove majku”, rekla je Kate Šuput, mještanka Jezerca, dodajući kako migranti za sobom često ostavljaju smeće, a nekad im znaju porušiti i pastire za goveda, piše 24sata

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close