ModaLifestyle

Mjesta na kojima nikako ne smijete držati šminku

Šminku, odnosno dekorativnu kozmetiku najbolje je držati na sobnoj temperaturi kako bi ona što dulje bila učinkovita i dobro vam služila. No šminku često držimo na mjestima gdje se ona može pokvariti, odnosno otopiti te izgubiti svoju efikasnost


Doznajte na kojih 5 mjesta nikada ne biste smjeli držati šminku, odnosno dekorativnu kozmetiku.

1. Na prozorskoj dasci
Sunčeva svjetlost koja dopire kroz prozor kao i propuh koji uđe kroz pukotine na prozoru može izmijeniti sastav šminke, naročito proizvoda poput tekućeg pudera, što se događa zbog stalne promjene temperature. Zbog toga dekorativnu kozmetiku nikada nemojte držati na prozorskoj dasci već je držite na mjestu sobne temperature poput police u spavaćoj sobi ili u ladici.

2. U kupaonici
Mnoge žene šminku drže u kupaonici, ali to je zapravo najgore mjesta za čuvanje dekorativne kozmetike. Para koja nastaje kada se tuširamo ili kupamo tijekom vremena uzrokuje stvaranje plijesni i bakterija koje mogu dospjeti i na ruž, maskaru, olovku za oči,… U kupaonici držite samo higijenske proizvode.

3. Pokraj radijatora
Kao ni paru, šminka ne voli ni toplinu. Previsoke temperature uništavaju aktivne sastojke, poput ulja, u šminki zbog čega ona gubi svoju djelotvornost.

4. U hladnjaku
Maskara, tuš za oči, ruž nerijetko se nađu u hladnjaku jer mislimo da će tako dulje trajati, naročito ljeti kada se šminka može otopiti. No, istina je da se većina proizvoda dekorativne kozmetike ne bi smjela držati u hladnjaku. Temperatura hladnija od one sobne može promijeniti kemijsku sastav proizvoda zbog čega on gubi učinkovitost. Iznimka su vodica za lice u spreju i prirodna kozmetika koji ne sadrže konzervanse i koje je zapravo preporučljivo držati u hladnjaku jer će tako duže trajati.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close