VijestiTurizam

Mjesta koja morate posjetiti u Beču

Glavni grad Austrije je kulturna i povijesna meka Europe koja broji brojne palače, muzeje i druge arhitektonske zanimljivosti. Na popisu najposjećenijih mjesta u gradu koje mora obići svaki svjetski putnik su upravo ove lokacije.


1. Panoramski kotač Wiener Riesenrad, Prater
Želite li cijeli Beč vidjeti odjednom, popnite se na panoramski kotač u sklopu zabavnog parka Pratera. Riječ je o 65 metara visokoj građevini izgrađenoj 1897. godine koja vam osigurava vožnju u trajanju od 20 minuta, ali i mogućnost da snimite fantastične fotografije. Cijena ulaznice za Riesenrad iznosi 9,50 eura no moguće je uštedjeti ako na vožnju idete u grupama ili posjedujte Vienna Card.

2. Schönbrunn, Schönbrunner Schloßstraße 47
Barokna palača pod zaštitom UNESCO-a jedna je od najvećih turističkih atrakcija u Beču. Riječ je o nekadašnjoj ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca u kojoj se Franjo Josip oženio za kraljicu Sisi. Spektakularni Schönbrunn broji oko 1400 prostorija, a pažnju privlače i njegovi veličanstveni vrtovi zbog kojih ga često nazivaju Mini Versailles. Cijena ulaznice uz vodstvo iznosi oko 18,90 eura.

3. Bečki zoološki vrt, Schönbrunn
Najstariji zoo vrt na svijetu otvoren je davne 1792. godine u sklopu Schönbrunna te predstavlja jedinstven spoj kulture i prirode u koju je moguće razgledati 700 životinjskih vrsta. Ovo je najbliži zoo vrt u ‘susjedstvu’ ako uživo želite vidjeti velike pande ili ugrožene sibirske tigrove. Djeci do šest godina starosti ulaznica je besplatna, starija djeca plaćaju dnevnu kartu 8 eura, a odrasli 16,50 eura.

4. Hofburg, Heldenplatz
Centrom Beča dominira palača Hofburg, koja se do 1918. godine smatrala sjedištem Habsburške monarhije. Kroz vrijeme se ovaj prostor dorađivao i nadograđivao, pa se u carskom kompleksu danas nalazi i Prirodoslovni muzej, dijelovi Muzeja povijesti umjetnosti, Etnološki muzej, Muzej carice Elizabete, austrijska nacionalna biblioteka te brojne druge kulturne poslastice. Obići ga možete po cijeni od 12.50 eura.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close