Turizam

Mjesta diljem planete na kojima ćete pronaći potpuni mir

Mjesta diljem planete na kojima ćete pronaći potpuni mir. Od Ulurua u Australiji pa sve do mističnih mjesta koja se nalaze u Amerikama.


Više od destinacije za odmor, mnoga su mjesta na svijetu odavno poznato po svojim prirodnim ljepotama i duhovnoj moći. Bilo da se radi o mirnom jezeru, kristalno plavom oceanu ili pak mističnim planinama, ova mjesta pomoći će vam da pronađete mir u sebi.

Kratersko jezero, Oregon

Američki Indijanci imaju legendu koja govori kako su se sukobili vladari neba i podzemlja te je vladar podzemlja uzrokovao erupciju koja je dovela do stvaranja ovog masivnog jezera.

Planina Kailash, Tibet

Ova planina u zapadnom Tibetu sveta je za tri vjere pošto se smatra središtem svemira za Budiste, Hinduista i Jainse.

kailash-569985_640
Planina Kailash, Tibet

 

Uluru, Australija

Za ovaj monolit boje gline Aboridžini vjeruju da je naseljen duhovima predaka te se i danas obavljaju ritualni obredi u pećinama koje se nalaze u podnožju.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close