Scena

Miro Gavran – Premijera nove komedije ‘Pivo’

Miro Gavran napisao je novu komediju “Pivo” koju je premijerno izveo Teatar Gavran u maloj dvorani Lisinski u režiji Helene Buljan. Scenografiju je kreirala Marta Crnobrnja, kostime Emina Kušan, dok je Neven Zebić izabrao glazbu. Oca i sina igraju Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, poigravajući se mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima.

“Pivo” je komedija koja govori o ocu i sinu i njihovom odnosu tijekom 60 godina. Nakon brojnih domaćih i međunarodnih uspješnica i s čak 10 novih premijera njegovih drama diljem svijeta najavljenih samo za prva 4 mjeseca ove godine, književnik Miro Gavran napisao je toplu priču u kojoj s puno humora prikazuje suvremene prepoznatljive karaktere, vodeći gledatelje kroz situacije koje su mnogi proživjeli s roditeljima ili s djecom.

Miro Gavran (1961.) dramatičar je, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade čija su djela među najizviđenijima u zemlji i inozemstvu. Djela su mu prevedena na 37 jezika, dok su mu knjige imale preko 150 domaćih i inozemnih izdanja. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 250 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od 3 milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival posvećen njemu, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj pod nazivom “Gavranfest”.

Tekst: www.kulturauzagrebu.hr

Foto: www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close