ScenaTurizam

Mirko živi u Grazu: ”Austrijanci su ljubazni, u ovih 12 godina još nisam imao problema”

Mirko Banja je 37-godišnjak iz Virovitice koji sada već 12 godina živi i radi u Grazu i kaže da svoju budućnost vidi samo u Austriji. Onima koji žele otići iz svoje zemlje savjetuje da jako dobro sve provjere i izračunaju prije negoli se upute u stranu zemlju.


Otišao prije globalne krize 

Radim u jednom restoranu kao kuhar, a posao ću mijenjati samo ako dobijem neki koji je bolje plaćen. Ovdje je uređen sustav i ako dobiješ otkaz ideš na AMS (zavod za zapošljavanje) i oni ti traže novi posao u tvojoj struci. Za to vrijeme primaš određenu novčanu naknadu i ne može ti se dogoditi da završiš “na ulici” nakon dobivenog otkaza. Radno vrijeme ovisi od firmi. Svi se drže toga da radiš 40 sati tjedno, a ako hoćeš više zaraditi, radiš više i dobiješ plaćene prekovremene sate. U firmama je radno vrijeme od 9 do 17 sati.

Cijeli članak pročitajte na nasiljudi.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: nasiljudi.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close