Europa

Ministrica Vučković svečano otvorila prvu poljoprivrednu konferenciju “Ličanka”

Danas je Ministrica poljoprivrede Marija Vučković putem online platforme svečano otvorila prvu poljoprivrednu konferenciju Ličanka, ali imala je i izlaganje prilikom kojeg je posebno istaknula:

Lika predstavlja veliki poljoprivredni potencijal koji nije dovoljno iskorišten. Novo programsko financijsko razdoblje pružit će nove potencijale za ličku poljoprivredu. Svjesna sam i izazova s kojima se suočava stočarstvo koje ima veliki potencijal.”

Prilikom svečanog otvaranja župan Ličko – senjske županije Ernest Petry naglasio je:

”Ličko – senjska županija suočena je s izazovima i problemima zbog odlaska ljudi, posebice mladih, ali trudimo se  otvoriti vrata županije prema ostatku Hrvatske te također pozivamo mlade na dolazak i život u Ličko – senjskoj županiji.”

Konferenciji nazoči i državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske koji će ličkim poljoprivrednicima govoriti o digitalnoj strategiji, ali i sudjelovati na panelu ‘Potencijali i izazovi ličkog stočarstva’, na kojem će sudjelovati i ravnatelj APPRRR-a gospodin Antun Vujić.

Poljoprivredni identitet Like u fokusu je prve konferencije koja ima velike perspektive i mogućnosti, kako je izjavio predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić.

Konferenciji je prisustvovalo više od 100 sudionika uživo, a očekuje se da će više od 150 sudionika pratiti konferenciju online. Konferencija se održava u četiri tematska sklopa: Strateške smjernice hrvatske poljoprivrede, Praktična rješenja za ličku poljoprivredu, Poljoprivredni identitet Like te Izvori financiranja.

Programsku potporu pruža Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu i Grad Gospić. Ukupno dvadeset troje stručnjaka s različitih područja sudjeluje u programu prve poljoprivredne konferencije Ličanka za koju se očekuje da bi mogla postati tradicionalna.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close