Nacionalna

Ministarstvom obrane upravljat će državni tajnik Tomislav Ivić

DO KRAJA MANDATA

Predsjednik Vlade 14. svibnja 2020. godine donio je Odluku o određivanju državnog tajnika Tomislava Ivića da upravlja Ministarstvom obrane


Predsjednik Vlade Andrej Plenković je temeljem Zakona o Vladi Republike Hrvatske donio odluku o razrješenju dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića na osobni zahtjev te je temeljem Zakona o sustavu državne uprave predsjednik Vlade 14. svibnja 2020. godine donio odluku o određivanju državnog tajnika Tomislava Ivića da upravlja Ministarstvom obrane do stupanja na dužnost novog ministra obrane.

Tomislav Ivić rođen je 1961. godine u Veliškovcima kod Valpova. Završio je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Dragovoljac je Domovinskog rata. U svojoj karijeri obnašao je niz javnih i dužnosničkih funkcija. Bio je gradonačelnik grada Valpova, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ministar Ministarstva branitelja, saborski zastupnik i predsjednik Saborskog Odbora za obranu, zamjenik ministra obrane te državni tajnik u Ministarstvu obrane.

Oženjen je i otac dvojice sinova.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close