ZdravljeTurizam

Ministarstvo turizma sufinancira dodatne timove medicinske pomoći, u projekt uključena i Ličko-senjska županija

U Ministarstvu turizma danas u potpisani ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u sedam županija tijekom turističke 2019. godine (Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska).


Ovaj projekt Ministarstvo turizma provodi od 2008. godine s ciljem podizanja razine medicinske usluge tijekom turističke sezone i medicinske skrbi o turistima i građanima na priobalji i posebno na otocima, kao i na glavnim prometnicm pravcima. Medicinske timove Ministarstvo sufinancira ukupnim iznosom od 1,5 milijuna kuna.

“Stalni porast broja gostiju i financijskih učinaka u turizmu rezultat je, između ostaloga, imidža Hrvatske kao sigurne destinacije, što postaje važan čimbenik u odabiru destinacije. Potvrdu tome dalo je i posljednje TOMAS istraživanje u kojem su turisti u hrvatskim turističkim odredištima vrlo visoko ocijenili osobnu sigurnost kao element zadovoljstva. Osim timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma sufinancira i Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ te koristim priliku da zahvalim svima na naporima koje ulažu u očuvanju sigurnosti svih posjetitelja i domicilnog stanovništva”, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Uz ministra turizma, potpisivanju su prisustvovali župani i zamjenici župana navedenih županija.  Pred potpisivanje ugovora okupljenima se obratila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević koja predstavila djelovanje i rad timova hitne medicinske pomoći tijekom ljetnih mjeseci i naglasila:

„Iznimna važnost hitne medicinske službe do izražaja najviše dolazi upravo od lipnja do rujna kada dolazi do znatnog povećanja intenziteta prometa na cestama, ali i porasta broja posjetitelja i gostiju na našoj obali i otocima. U tom smo razdoblju u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu prošle godine u sedam primorskih županija imali gotovo 60 posto više intervencija nego u odnosu na prva četiri mjeseca što ukazuje na nužnost pravodobne i kvalitetne hitne medicinske skrbi. Stoga zahvaljujem Ministarstvu turizma što ovim projektom pruža veliku podršku svima nama na terenu“.

Podsjećamo, od 2008. godine od kada se Projekt sufinanciranja dodatnih timova medicinske pomoći provodi, Ministarstvo turizma je, zaključno s ovom godinom, izdvojilo 18,9 milijuna kuna za pružanje adekvatne medicinske pomoći turistima i domicilnom stanovništvu u županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista tijekom četiri vršna mjeseca. Riječ je o sredstvima koja su namijenjena sufinanciranju troškova plaća liječnika, medicinskih sestara/tehničara te troškova sanitetskog materijala u periodu od lipnja do rujna.

Odluka o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima dostupna je na stranicama Ministarstva turizma, na poveznici ovdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Ministarstvo turizma | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close