Ličko-senjska županijaLokalnaPolitika

Ministar Tolušić stiže u Gospić na “Doručak s hrvatskih farmi”

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kojega mnogi smatraju i jednim od najuspješnijih ministara u Vladi premijera Andreja Plenkovića, boravit će u utorak 25.travnja u Ličko-senjskoj županiji, točnije u Gospiću.


Najprije će, zajedno s županom Milanom Kolićem i Zdravkom Baraćem, ravnateljem Hrvatske poljoprivredne agencije, biti na Doručku s hrvatskih farmi u Hotelu Ana. Na Doručku s hrvatskih farmi biti će posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi iz Ličko-senjske županije.Proizvodi s hrvatskih farmi su dokazane slijedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Na Doručku s hrvatskih farmi predstavit će se sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda, jer kupovinom proizvoda s hrvatskih farmi i lokalnih poljoprivrednih proizvoda utječemo na razvoj hrvatske poljoprivredne proizvodnje.

Nakon Doručka s hrvatskih farmi , od 10 sati u KIC-u, Tolušić i Kolić sastati će se s gospodarstvenicima i sudjelovati u predstavljanju aktualnih mjera Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje do 2020.godine i Projekta razminiranja poljoprivrednog zemljišta u Ličko-senjskoj županiji.

Potom će ministar Tolušić obići nedavno otvorenu tržnicu u Gospiću i polje za razminiranje u Ličkom Ribniku. Posjet Ličko-senjskoj županiji Tolušić će završiti obilaskom OPG-a Alenke Čačić u Ostrvici.


 

Komentari

Komentara


Izvor: lika-express.hr | Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close