NovacIzdvojeno

Ministar Butković u Gospiću: Ipak ništa od autoceste do Žute Lokve? Plitvička obilaznica prioritet

ŽUTA LOKVA ĆORAK

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u Gospiću na sastanku s ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem kao prioritetne aktivnosti označio ulaganja u luke Žigljen, Stinica i Karlobag, Primorsku ulica u Novalji te Plitvičku zaobilaznicu, piše Jutarnji list.


Jedan od prioriteta je i cestovni spoj autoceste i industrijske zone u Gospiću, zaobilaznica Gospića, ali i Majstorska cesta u Lovincu, rekao je Butković koji se u Gospiću sastao sa županom Petryem i gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji. Na radnom sastanku, na kojemu je bio i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, gradonačelnici i načelnicu su izvijestili i o prioritetnim infrastrukturnim potrebama svojih lokalnih jedinica.

Ministar je istaknuo i da se nikada nije tako puno ulagalo u luke te da se danas govori o potrebama svih lučkih uprava u Ličko-senjskoj županiji. Naime, luke i turizam u ovoj županiji imaju veliki potencijal, zbog čega su ovakva ulaganja prijeko potrebna, rekao je.

Govoreći o budućnosti luka, Butković je istaknuo kako su, zahvaljujući europskim sredstvima, ulaganja “zaista velika”, no tu se ne radi samo o osnovnoj infrastrukturi poput lukobrana i riva, njihove obnove, već i prateće infrastrukture za plovila na alternativna goriva. Ta će ulaganja “pratiti trendove suvremenih tehnologija, jer danas jedno bez drugog ne ide”, naglasio je.

Upitan o autocesti Žuta Lokva-Rijeka, Butković je odgovorio da “obilaznica oko Novog Vinodolskog ide, što je dio te autoceste, taj je projekt ugovoren, a ostalo tek treba sjesti na razini Vlade RH i vidjeti, jer se radi o vrijednosti između 700 i 800 milijuna eura”.

Što se tiče Plitvičke zaobilaznice, ministar je rekao da je ona dugo u pripremi, da je prijeko potrebna i izrađuje se sva potrebna studijska i projektna dokumentacija, ali mu je u ovom trenutku teško reći hoće li započeti gradnja ove ili iduće godine.

Više na Jutarnji list.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: hac.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close