AutomotoIzdvojeno

Ministar Butković na svečanosti potpisivanja ugovora za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prisustvovao je u ponedjeljak potpisivanju ugovora za izvođenje radova na izgradnji obilaznice Novog Vinodolskog.


Ugovor o izvođenju radova za izgradnju obilaznice, vrijedan 593 milijuna kuna, potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan te predstavnici odabrane zajednice ponuditelja koju čine tvrtke Kolektor CPG iz Slovenije i CM SPA iz Italije.
Potpisivanju su nazočili i župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina te gradonačelnik Novog Vinodolskog, Tomislav Cvitković.
Projekt se dugo pripremao, s težnjom da se gust tranzitni promet koji prolazi središtem Novog Vinodolskog, izmjesti izvan grada, a sve kako bi grad i tijekom ljeta mogao normalno funkcionirati i razvijati se, sa svim svojim turističkim potencijalima“, rekao je tom prigodom ministar Butković te dodao kako je izgradnja obilaznice u biti prva faza izgradnje buduće autoceste A7 prema Lici, na dijelu između Križišća i Žute Lokve.
Ukupna duljina gradske obilaznice pritom iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, dok se preostalih 3,3 km odnosi na spojne ceste do Jadranske magistrale.
S obzirom na geografski položaj te teške reljefne i prirodne karakteristike terena izgradnja ove dionice vrlo je zahtjevna. Tako će se na nepunih 10 km prometnice izgraditi znatan broj objekata od kojih treba izdvojiti tunel Zagori duljine 834 m te vijadukt Ričina duljine 1062 m.
Napomenimo i to kako će izgradnja nove gradske obilaznice značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika Novog Vinodolskog i okolice, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada gradom prođe i do 20.000 vozila dnevno.
Naime, izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja koja godinama muče kako stanovnike Novog Vinodolskog, tako i mnogobrojne turiste i posjetitelje grada.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: hac.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close