VijestiLokalnaPolitika

Milinović o jučerašnjem mailu iz Kabineta: Nisam za ničiju stigmatizaciju, ne stojim iza tog maila, ali da sam ga dobio ja bih to isto napravio

IZ KABINETA ŽUPANA REAGIRALI

Nakon što smo u jučerašnjem članku reagirali na priopćenje poslano na našu redakciju iz Kabineta župana, potpisano od strane gđe. Ojurović Čačić, danas je prema redakciji Lika Cluba telefonski reagirao i sam Župan Milinović.


Očitovanje župana tražili smo unatoč tome što nam se jučer gđa. Ojurović Čačić kao pošiljatelj maila iz Kabineta župana javila pismenim putem, te kao obrazloženje između ostalog navela – “zamoljena sam od dečka kojega su neki pokušali stigmatizirati i uvoditi paniku da pošaljem medijima njegovo otvoreno pismo.”

Bez obzira na to, a isključivo zbog toga što je riječ o mailu s kojeg se inače šalju službeni mailovi Kabineta župana, inzistirali smo na odgovoru Župana Milinovića. Naime, sporno je što služba za odnose s javnošću kabineta Župana, prema gore navedenim riječima, prema nacionalnim medijima distribuira priopćenja građana na njihov zahtjev, što nikako ne spada u opis njihova posla (neovisno o vrsti zahtjeva i tome tko je u pravu, jer za utvrđivanje toga postoje adekvatne državne institucije). Naročito to vrijedi kada se radi o ovako osjetljivoj temi, pošto svjedočimo da su obje osobe trenutno gurnute u javni eter i to će još zasigurno dugo potrajati.

Izlaganje dviju osoba sudu javnosti smatra se stigmatizacijom

Također, ne smatramo guranje dviju privatnih osoba u javnost kroz komunikacijski kanal županije smanjenjem stigmatizacije, već upravo suprotno – izlaganjem dviju osoba sudu javnosti. Odgovorne osobe trebale su toga biti svjesne, jer iz ovog čina nastao je veliki bijes građana, a imena uključenih aktera poznata svima. Uz to, smatramo da ograničavanje slobode komentiranja na Facebooku, pod prijetnjom da možemo završiti kao dio  priopćenja za medije javnih institucija ni u kojem slučaju ne vodi slobodi govora niti medijskoj slobodi, a ona je još uvijek Ustavno garantirana.

Milinović ne stoji iza poteza, ali podržava stavove

Reakcija župana je došla u jutarnjim satima, ali ne pismeno već telefonskim putem. U telefonskom razgovoru župan Darko Milinović nam je potvrdio da podržava stavove svoje kolegice koja je sa maila koji komunicira informacije iz Kabineta župana proslijedila mail korona pozitivnog pacijenta vatrogasca svim medijima u Hrvatskoj, ali ne stoji iza tog poteza.
“Čuo sam se s većinom korona pozitivnih pacijenata u Ličko-senjskoj županiji. Facebook imam, ali ga slabo koristim. Nisam za ničiju stigmatizaciju, ne stojim iza tog maila, ali da sam dobio taj mail i da imam medijsku listu ja bih to isto napravio.”
Nadamo se da će svi uključeni u narednim danima biti mnogo racionalniji, jer cijeli ovaj “požar” nastao je na temelju Facebook komentara. Medijski posao je odgovoran, ali je jednako odgovoran posao osoba s druge strane, odnosno osoba u sferi odnosa s javnošću, koje informacije plasiraju i za njih u svakom slučaju odgovaraju.
Je li itko razmišljao tko bi bio odgovoran da je situacija otišla korak dalje na bilo koji način? Ovakve krize su vrijeme “spuštanja lopte”, smanjenja tenzija i upravo zbog toga na našem portalu nećete čitati imena zaraženih, njima suprostavljenih ili bilo čiju manipulaciju informacijama koja dovodi do lakog potpirivanja vatre, čemu svi svjedočimo. Smatramo da smo svi pametniji i bolji od toga, te apeliramo prema Kabinetu župana da ubuduće opreznije komunicira imena sugrađana, slagali li se s njihovim mišljenjima ili ne.
Redakcija portala Lika Club


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close