PolitikaIzdvojeno

Milinović kopira Tušaka? Poziva Petryja na sučeljavanje, iako se na prošlo sam nije odazvao

ZANIMLJIVO

Zahuktava se pred novi krug izbora, a sada su glavni likovi Darko Milinović i Ernest Petry. Riječ je o novom sučeljavanju koje se vjerojatno neće održati


U prvom krugu izbora, kandidat za župana Danijel Tušak pozvao je sve kandidate na sučeljavanje kako bi građani sučelili svoje programe. Nakon nejavljanja niti jednog kandidata, Tušak je putem Facebooka konstatirao.

Smatrao sam kako bi bilo normalno i demokratski poželjno, javno sučeliti stavove, programe i ideje za bolju Ličko-senjsku županiju, na neovisnom i najslušanijem radiju na području Ličko-senjske županije i šire – Hrvatskom Radio Otočcu. Darko Milinović, Ernest Petry, Stipe Lukač i Tomislav Zrinski, to očito nisu smatrali. Žao mi je što se nisu udostojili niti odgovoriti na moj poziv, u pisanom ili usmenom obliku, meni ili Hrvatskom radio Otočcu. To bi bilo politički korektno, ali i stvar je kućnog odgoja koji je kod nekih upitan. Tim neodgovaranjem pokazuju količinu poštovanja koju imaju prema stanovnicima Ličko-senjske županije i prema poslu kojeg žele obavljati. Moj poziv koji sam im uputio, nije bio zbog mene osobno, već zbog građana. U civiliziranom političkom svijetu, političari se javno sučeljavaju na televiziji, radiju, portalima i drugim kanalima komunikacije.Time pokazuju svoje vještine i znanja na temelju kojih ih građani biraju. Žao mi je što Ličko-senjska županija još nije postala dio civiliziranog političkog svijeta, te se političari izbjegavaju susresti i sučeliti. – zaključio je tada Tušak i kritizirao sve kandidate.
Nakon te kritike, nitko od protukandidata i dalje se nije odazvao niti je komentirao Tušakovu reakciju. No, sada se dogodio novi moment u ličkoj političkoj kaljuži.

U drugom krugu izbora, kandidat za župana Darko Milinović povukao je identičan potez, te je on pozvao Petryja na sučeljavanje.

Na Dan Državnosti, 30.5.2021. godine su izbori. Birači moraju znati kakav izbor imaju za Župana Ličko-senjskog. To mogu saznati jedino u direktnom sučeljavanju. Kako do sada nije organizirano sučeljavanje pozivam Ernesta Petrya na sučeljavanje u četvrtak 20.5.2021. godine u 18h, Dvorana Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević, Gospić. – kaže Milinović u objavi.

Zanimljiva je situacija u kojoj jedan protukandidat prvo ignorira poziv na sučeljavanje, a zatim se trudi pozvati na sučeljavanje i tvrdi da birači moraju znati kakav izbor za župana imaju. Može se naslutiti da isto nije mislio prije nešto više od tjedan dana u prvom krugu, kada ga je pozivao Tušak, no možda i jest ali nije bio siguran može li Tušaku parirati u sučeljavanju?

Nakon Milinovićeve objave, Tušak se opet javio putem Facebooka te kaže.

Prisjetit ćemo se da sam u kampanji za lokalne izbore prije nešto više od tjedan dana, javno pozvao na sučeljavanje sve svoje protukandidate, a među njima i Darko Milinović. Isti se, kao i drugi kolege, nije udostojio niti odgovoriti na moj poziv. Činjenica je da kopira moj potez, ali činjenica je i da od Ernest Petry očekuje odgovor. Oni bolje upućeni u ličku političku demokraciju, tada mi rekoše da sam naivan u želji da svi na jednom mjestu sučelimo svoja mišljenja. Obzirom na toliki staž u najmnogoljudnijoj stranci u Hrvata, ovakvo nešto nema šanse da se dogodi jer su sigurno odavno cijepljeni protiv bilo kakvog sučeljavanja mišljenja, tako kažu mudriji od mene.
Milinović se na ovu objavu nije javio. Kopirao Milinović Tušaka ili ne, po informacijama koje ima portal Lika Club sučeljavanje Milinovića i Petryja neće se dogoditi jer Petry u četvrtak ima drugih obaveza u Gospiću.
Ako sučeljavanja ipak bude, portal Lika Club će ga svakako uživo pratiti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close